ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Nvidia και AMD παραδέχονται τη μεγάλη έλλειψη των GPU τους

Nvidia και AMD παραδέχονται τη μεγάλη έλλειψη των GPU τους

Οι νέες GPU της Nvidia αλλά και της AMD είναι πραγματικά δυσεύρετες, με τις εταιρείες να μιλούν στη CES 2021 και να παραδέχονται το μεγάλο πρόβλημα. Σε συνεντεύξεις τους στην ιστοσελίδα The Verge οι δύο εταιρείες μίλησαν ανοιχτά για το πότε αναμένουν να εξομαλυνθεί η κατάσταση αλλά και τους λόγους που οι gamers δε μπορούν να βρουν μία νέα κάρτα γραφικών.

Ένας από τους κύριους λόγους που οι νέες GPU εξαφανίζονται είναι η εκτόξευση του Bitcoin και άλλων κρυπτονομισμάτων, κάτι που έχει φέρει το sold out όχι μόνο των νέων Nvidia RTX 3060 Ti, 3070, 3080, 3090 και RX 6800 και 6800 XT της AMD, αλλά και παλαιότερων μοντέλων. Επιπλέον, ένας νέος φόρος που ανακοίνωσε ο πρόεδρος Donald Trump θα αυξήσει τις τιμές των GPU, με τους gamers της Αμερικής να… προετοιμάζονται.

Για ακόμη μία φορά σημειώνεται ότι το πρόβλημα είναι η ζήτηση, όχι η παραγωγή. Η Nvidia σημειώνει ότι από την κυκλοφορία τους μέχρι σήμερα οι GPU της σειράς RTX 30xx έχουν πουλήσει το διπλάσιο σε σχέση με τις RTX 20xx το ίδιο χρονικό διάστημα. Η εταιρεία μάλιστα γνωστοποιεί πως αναμένει το πρόβλημα του stock να παραμείνει και το πρώτο οικονομικό τρίμηνο του 2021, δηλαδή μέχρι τα τέλη Απριλίου.

Το ερώτημα βέβαια παραμένει για το πότε οι gamers θα μπορούν να αγοράσουν μία νέα κάρτα γραφικών. Από πλευράς της η AMD ανακοίνωσε ότι “θα προσπαθήσει να δώσει σε όσους παραπάνω gamers γίνεται” τις νέες της GPU, κάτι που και πάλι δεν είναι ενθαρρυντικό. Μην ξεχνάμε ότι οι τιμές που μπορεί κάποιος να τις αγοράσει αυτή τη στιγμή είναι πολύ πάνω από τις επίσημες τιμές λιανικής.

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Techblog.gr στη λίστα σας με αυτό τον σύνδεσμο https://techblog.gr/feed.

ΠΗΓΗ TECHBLOG

Related Posts