ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Razer Opus: Νέα TWS ακουστικά με active noise cancellation και πιστοποίηση THX

Razer Opus

Γνωρίζουμε την Razer για τους υπολογιστές και τα gaming περιφερειακά της, αλλά αρχίζουν επίσης να κινείται σε αγορές εκτός των συνηθισμένων και τα νέα τους Razer Opus είναι ένα καλό παράδειγμα αυτής της φιλοδοξίας. Αυτά τα ασύρματα ακουστικά έρχονται με μια πληθώρα χαρακτηριστικών όπως active noise cancellation και ένα σύστημα που ανιχνεύει πότε ο χρήστης τοποθετεί στο λαιμό του τα ακουστικά έτσι ώστε να απενεργοποιούνται αυτόματα.

Η αγορά των ασύρματων ακουστικών είναι πιο ενεργή από ποτέ και αν υπάρχει μια σαφής τάση ανάμεσα στα προιόντα, είναι η επιλογή του noise cancellation για να αποφύγει ο χρήστης τον εξωτερικό θόρυβο. Η Razer είχε ήδη περιφερειακά αυτού του τύπου στον τομέα του gaming, αλλά τα Razer Opus είναι ακουστικά λιγότερο προοριζόμενα για το κοινό των gamers και περισσότερο για το ευρύ κοινό, τόσο και στη μίνιμαλ σχεδίαση και στα χαρακτηριστικά.

Razer Opus

Τα Razer Opus είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ της Razer και της THX, με εκτεταμένες δοκιμές για την πιστοποίηση. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της πιστοποίησης THX, το αποτέλεσμα είναι ένα ασύρματο ακουστικό υψηλής απόδοσης που προσφέρει πλούσιο, ισορροπημένο ήχο, καθαρά φωνητικά και βαθιά μπάσα που έχουν βελτιστοποιηθεί για μουσική, παιχνίδια και ταινίες. Τα ακουστικά χρησιμοποιούν δυναμικά ηχεία 40 mm για να παρέχουν στερεοφωνικό ήχο. Τα ηχεία είναι εντός του προτύπου συχνότητας απόκρισης 20 Hz έως 20 kHz.

Ο σχεδιασμός των ακουστικών είναι τέτοιος που καλύπτει όλο το αυτί ενώ προσφέρουν μέγιστη άνεση χάρη στις κεφαλές που καλύπτονται από συνθετικό δέρμα και στο εσωτερικό τους έχουν αφρό. Σε αυτό βοηθά και το βάρος τους καθώς ζυγίζουν μόλις 265 γραμμάρια.  Ένα σύστημα 4 μικροφώνων ANC επιτρέπει την ακύρωση των εξωτερικών θορύβων ενώ υπάρχουν και δύο επιπλέον μικρόφωνα για φωνητική συνομιλία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ασύρματα (Bluetooth 4.2) με κωδικοποιητές AAC και APTX, ή μέσω βύσματος 3,5 mm.

Η μπαταρία τους υπόσχεται αυτονομία έως και 25 ωρών με ενεργοποιημένο το active noise cancellation, μέσω της εφαρμογής Opus Mobile για κινητά όπου μπορείτε να επιλέξετε τα modes που έχουν προκαθοριστεί από THX και η φόρτιση τους γίνεται μέσω θύρας USB Type-C. Τα Razer Opus είναι διαθέσιμα στο online ευρωπαϊκό κατάστημα της Razer με τιμή 210 ευρώ.

Πηγή

ΠΗΓΗ TECHBLOG

Related Posts