ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Rosatom: 4 ατμογεννήτριες στις εγκαταστάσεις του πυρηνικού σταθμού Ακούγιου

Η συμφωνία μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας για την κατασκευή και την εκμετάλλευση του πυρηνικού σταθμού στο Ακούγιου της Τουρκίας υπεγράφη στις 2 Μαΐου 2010

Tη φόρτωση των ατμογεννητριών που θα τοποθετηθούν στις εγκαταστάσεις του δεύτερου αντιδραστήρα του πυρηνικού σταθμού Ακούγιου στην Τουρκία έχει ξεκινήσει το εργοστάσιο Atommash, που ανήκει στον ρωσικό οργανισμό ατομικής ενέργειας Rosatom.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, συνολικά στην Τουρκία στέλνονται τέσσερις ατμογεννήτριες βάρους 335 τόνων κάθε μία, οι οποίες θα μεταφερθούν δια θαλάσσης στην Τουρκία διανύοντας μια απόσταση 3.000 χιλιομέτρων.

Σύμφωνα με τον Ίγκορ Κότοφ, γενικό διευθυντή της εταιρείας AEM-Technoligii -η οποία ανήκει στον όμιλο Atomenergomash, παράρτημα της οποίας είναι η Atomash- η πρώτη εκ των τεσσάρων ατμογεννητριών κατασκευάστηκε οκτώ μήνες νωρίτερα από το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα.

Η συμφωνία ανάμεσα στη Ρωσία και την Τουρκία για την κατασκευή και την εκμετάλλευση του πυρηνικού σταθμού στο Ακούγιου της Τουρκίας υπεγράφη στις 2 Μαΐου 2010. Η Rosatom με βάση την εν λόγω συμφωνία θα κατασκευάσει τέσσερις πυρηνικούς αντιδραστήρες τύπου BBEP-1200 γενιάς 3+ και συνολικής ισχύος 4.800 MW.

Διαβάστε ακόμη

To επενδυτικό πλάνο για τη μεταμόρφωση του «Πύργου Πειραιά» (pics)

Όμιλος Αγγελικούση: Το 19ο νεότευκτο δεξαμενόπλοιο-ορόσημο «Maran Antiope»

Ryanair: Ενδείξεις για πολύ ισχυρή ανάκαμψη και αύξηση επιβατών

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts