ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Samsung Galaxy S20: Μπορούν να υποστηρίξουν ρυθμό ανανέωσης 96Hz

Η Samsung αποφάσισε να φέρει στα Galaxy S20, οθόνη η οποία υποστηρίζει ρυθμό ανανέωσης 120Hz ωστόσο αυτή η λειτουργία ενεργοποιείται μόνο στην Full HD+ ανάλυση. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αν οι χρήστες θέλουν την μέγιστη ανάλυση θα πρέπει να συμβιβαστούν με ρυθμό ανανέωσης 60Hz. Σύμφωνα με νέα αναφορά στο software υπάρχει μία κρυμμένη ρύθμιση για ρυθμό ανανέωσης 96Hz.

Το XDA-Developers με χρήση εφαρμογής και λίγες απλές εντολές κατάφερε να αλλάξει τον ρυθμό ανανέωσης στα 96Hz όχι όμως στην μέγιστη δυνατή ανάλυση. Πιο συγκεκριμένα, τα 96Hz μπορούν να υποστηριχτούν στις αναλύσεις 1080 x 2400 και 720 x 1600. Με αυτόν τον τρόπο η οθόνη του flagship smartphone θα τρέχει με υψηλό ρυθμό ανανέωσης ενώ ταυτόχρονα θα σημειωθεί και μία μικρή αύξηση στην ζωή της μπαταρίας αφού όπως έχουμε δει παλαιότερα τα 120Hz την επηρεάζουν σημαντικά.

Σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε ότι η παραπάνω επιλογή και τα 96Hz δεν υπάρχουν διαθέσιμα στις ρυθμίσεις των S20 και αφού υπάρχουν κρυμμένες στο software ίσως σηματοδοτεί τον ερχομό τους με κάποιο μελλοντικό update.

Πηγή

ΠΗΓΗ TECHBLOG

Related Posts