ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

UBS: Γιατί δίνει διπλάσιο bonus σε στελέχη της – Στα άκρα ο ανταγωνισμός

Η UBS ποντάρει σε ανταγωνιστικά μπόνους, διπλασιάζοντας τα αντίστοιχα ποσά που δίνουν Credit Suisse Group και Wells Fargo & Co

Η UBS Group θα δώσει μπόνους ύψους $40.000 στους αναλυτές του τμήματος Global Banking όταν αυτοί προαχθούν, διπλασιάζοντας τα προσφερόμενα μπόνους των άλλων τραπεζών και προσπαθώντας να προσελκύσουν νέους επαγγελματίες.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει αυτόν τον μήνα, με την ελβετική τράπεζα να δίνει το μπόνους σε όσους αναλυτές προάγονται σε συνεργάτες (associates), εκτός των άλλων αυξημένων μισθών που θα απολαμβάνουν. Το ποσό αποτελεί περίπου το 30% του ετήσιου μισθού ενός νέου συνεργάτη. 

Οι τράπεζες ανά τον κόσμο προσπαθούν να αυξήσουν τους μισθούς τους έτσι ώστε να συγκρατήσουν τους νέους επαγγελματίες και να μην αποχωρήσουν προς ανταγωνιστές ή σε άλλυς κλάδους, εν μέσω των ολοένα και αυξανόμενων ανησυχιών για την εξισορρόπηση εργασίας και προσωπικής ζωής, που υπογραμμίστηκε από την πανδημία.

Η UBS πόνταρε σε ανταγωνιστικά μπόνους, διπλασιάζοντας τα αντίστοιχα των Credit Suisse Group και Wells Fargo & Co. Aλλες τράπεζες όπως η HSBC Holdings Plc αναμένεται να αυξήσουν κι αυτές τους μισθούς τους και να μειώσουν τα προαπαιτούμενα για τις προαγωγές. Η Houlihan Lokey Inc έχει, για παράδειγμα, προσφέρει σε αρκετούς εργαζόμενους πλήρως πληρωμένες διακοπές με όλα τα κομφόρ.

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, η UBS προχωρά και σε περικοπές. Η ελβετική τράπεζα ανέφερε τον προηγούμενο μήνα πως προχωρά σε αναδιάρθρωση ύψους $300 εκατ, η οποία συμπεριλαμβάνει τις περικοπές. Αλλες, όπως η JPMorgan Chase & Co η οποία ανακοίνωσε την πρόσληψη 200 νέων εργαζομένων και οι Goldman Sachs και Jefferies Financial Group, προχωρούν σε προσλήψεις έτσι ώστε να αποφύγουν το burnout, την υπερβολική κούραση -δηλαδή- των εργαζομένων τους λόγω των αυξημένων απαιτήσεων.

Διαβάστε ακόμα:

Costamare: «Άνεμος» Wall Street στο ελληνικό Χρηματιστήριο με το πρώτο ναυτιλιακό ομόλογο

Βρεφονηπιακοί – παιδικοί σταθμοί: Πως θα ανοίξουν τη Δευτέρα 17 Μαϊου (vid)

Γεωργιάδης: Μη επιστρεπτέο και γενναίο το πρόγραμμα ενίσχυσης του τουρισμού

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts