ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Virgin Atlantic: Κίνδυνος για περισσότερες από 3.000 θέσεις εργασίας λόγω αναδιάρθρωσης

virgin
Virgin_Atlantic

3.150 θέσεις εργασίας βρίσκονται σε κίνδυνο, λόγω της αναδιάρθρωσης της Virgin Atlantic, στην προσπάθειά της να αντιμετωπίσει τον αντίκτυπο του Κορωνοϊού.

Η αεροπορική ανακοίνωσε ότι θα μειώσει κατά 30% το προσωπικό της κατά τη διάρκεια μίας αναδιάρθρωσης, η οποία έχει ως στόχο να διασφαλίσει το γεγονός ότι θα μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες του μέλλοντος. Μέρος του σχεδίου αυτού προβλέπει την μεταφορά του προγράμματος πτήσεών της από το Gatwick στο Heathrow και την αντικατάσταση της επωνυμίας «Virgin Holidays» σε «Virgin Atlantic Holidays».

Η εταιρία δηλώνει ότι έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να μειώσει τα έξοδα, να διατηρήσει το κεφάλαιό της και να διασφαλίσει όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας. Επίσης, αναφέρει ότι από τις 5 Μαΐου συνεργάζεται με τα εργατικά σωματεία Balpa και Unite.

Η Virgin Atlantic θα πραγματοποιεί πτήσεις από τα αεροδρόμια του Heathrow και του Μάντσεστερ και έχει την πρόθεση να ανακτήσει τα slots της στο Gatwick, όταν η ζήτηση για πτήσεις επιστρέψει. Δε θα χρησιμοποιούνται όλα τα αεροσκάφη Boeing 747 (διαθέτει συνολικά 7), ενώ 4 Airbus A330 θα αποσυρθούν στις αρχές του 2022 όπως είχε προγραμματιστεί.

Ο CEO της Virgin Atlantic, Shai Weiss, αναφέρει:

«Έχουμε αντέξει πολλές κρίσεις στα 36 χρόνια λειτουργία μας, αλλά καμία δεν είναι το ισχυρή όσο αυτή της πανδημίας του Κορωνοϊού.

Ωστόσο, για να διασφαλίσουμε το μέλλον μας και να αναδυθούμε ως μία κερδοφόρα επιχείρηση, έχει έρθει η ώρα για να προχωρήσουμε σε ενέργειες μείωσης κόστους, διατήρησης κεφαλαίου και προστασίας όσο το δυνατόν περισσότερων θέσεων εργασίας.

Το ζητούμενο είναι να είμαστε επικερδείς κατά το 2021. Αυτό σημαίνει ότι η εταιρία πρέπει να αναδιαμορφωθεί ανάλογα με τη ζήτηση, ενώ η προτεραιότητά μας θα είναι οι άνθρωποί μας και οι πελάτες μας.

Εύχομαι να μην ήταν έτσι τα πράγματα, αλλά θα πρέπει να μειώσουμε τον αριθμό των εργαζομένων μας. Η αφοσίωση των εργαζομένων κατά τη διάρκεια της κρίσης είναι αξιοθαύμαστη».

ΠΗΓΗ money-tourism.gr

Related Posts