ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Wall Street: Kέρδη σε μία εβδομάδα που επισκιάσθηκε από τα νέα μέτρα στήριξης

Οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου ενισχύθηκαν, δίνοντας τη μεγαλύτερη ώθηση στον S&P 500, ενώ αντίθετη πορεία ακολούθησε ο κλάδος ενέργειας

Οι αμερικανικές μετοχές κινήθηκαν ανοδικά στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, ολοκληρώνοντας την με θετικό πρόσημο, εν μέσω μίας ανανεωμένης αισιοδοξίας για την επίτευξη συμφωνίας αναφορικά με το νέο πακέτο δημοσιονομικής στήριξης της αμερικανικής οικονομίας.

Οι συνομιλίες αναμένεται να συνεχιστούν, παρόλο που η πρόεδρος της Βουλής Νάνσυ Πελόζι και ο υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνουτσίν δεν κατάφεραν σήμερα να καταλήξουν σε συμφωνία.

Ο Μνούτσιν υπέβαλε νέα πρόταση σήμερα, ωστόσο ένας βοηθός της Πελόζι δήλωσε ότι στερούταν ενός ευρύτερου σχεδίου για την καταπολέμηση της πανδημίαςμε τους 3 βασικούς δείκτες να υποχωρούν την Τρίτη μετά τον τερματισμό των διαπραγματεύσεων από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Έκτοτε δήλωσε ότι είναι πρόθυμος να συνεχίσει τις συζητήσεις.

Οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου ενισχύθηκαν, δίνοντας τη μεγαλύτερη ώθηση στον S&P 500, ενώ αντίθετη πορεία ακολούθησε ο κλάδος ενέργειας, δεχόμενος πιέσεις από τη σημερινή υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου.

Ο Dow Jones σημείωσε άνοδο 0,57%, για να κλείσει στις 28.586,9 μονάδες, ο S&P 500 κέρδισε 0,88%, στις 3.477,14 μονάδες και ο Nasdaq πρόσθεσε 1,39%, στις 11.579,94 μονάδες.

Η μετοχή της κατασκευάστριας ημιαγωγών Xilinx εκτινάχθηκε κατά 14,11%, μετά τις αναφορές ότι βρίσκεται σε συνομιλίες για την εξαγορά της από την Advanced Micro Devices, σε μια συμφωνία που η αξία της θα ξεπεράσει τα 30 δισ. δολάρια.

Με κέρδη 2,86% ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση η μετοχή της General Electric, μετά τη σύσταση από την Goldman Sachs σε «buy», λέγοντας ότι η εταιρεία θα βγει ισχυρότερη από την πανδημία.

Ο S&P 500 δημοσίευσε 76 νέα υψηλά 52 εβδομάδων και 1 νέο χαμηλό, ενώ ο Nasdaq κατέγραψε 141 νέα υψηλά και 18 νέα χαμηλά.

Ο όγκος των συναλλαγών ανήλθε στις 8,92 δισ. μετοχές, σε σύγκριση με το μέσο όρο των 9,76 δισ. μετοχών κατά τις τελευταίες 20 ημέρες συναλλαγών.

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts