ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

WATT+VOLT: Συντονιστής του Ευρωπαϊκού Έργου H2020 PRECEPT

Το έργο PRECEPT φιλοδοξεί να μετατρέψει τις συμβατικές και ενεργοβόρες κατοικίες σε διαδραστικές και «έξυπνες» με σχεδόν μηδενικό κόστος μετασχηματισμού και συντήρησης

Στις 29 και 30 Οκτωβρίου 2020 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η έναρξη του Ευρωπαϊκού Έργου PRECEPT στα πλαίσια του προγράμματος HORIZON2020.

Το έργο συντονίζει η εταιρία WATT+VOLT ορίζοντας ως συντονιστή τον κύριο Κωνσταντίνο Αρβανίτη. Η κοινοπραξία του έργου περιλαμβάνει 15 εταίρους από 10 Ευρωπαϊκές χώρες.

Το έργο PRECEPT φιλοδοξεί να μετατρέψει τις συμβατικές και ενεργοβόρες κατοικίες σε διαδραστικές και «έξυπνες» με σχεδόν μηδενικό κόστος μετασχηματισμού και συντήρησης. Η δράση στοχεύει σε μείωση των δαπανών κατά 15%, ενισχύοντας ταυτόχρονα την άνεση των καταναλωτών.

Στις ημέρες μας, συναντάμε συχνότερα διάφορα μοντέλα απεικόνισης πληροφοριών κτιρίων (Buildings Information
Modeling) τα μοντέλα αυτά αποτυπώνουν τα κατασκευαστικά ή τα δομικά χαρακτηριστικά κάθε κτιρίου σε 3
διαστάσεις στον χώρο (μήκος-πλάτος-ύψος).

Η συγκεκριμένη αναπαράσταση χαρακτηρίζεται ως τρισδιάστατο μοντέλο χαρακτηριστικών κτιρίου (3D Building Information Modeling). Το ευρωπαϊκό έργο PRECEPT φιλοδοξεί να αναπαραστήσει τα κτίρια σε 6 διαστάσεις χρησιμοποιώντας 3 επιπλέον διαστάσεις.

Ο Συντονιστής του έργου, κύριος Κωνσταντίνος Αρβανίτης δήλωσε:

«Το ταξίδι του έργου PRECEPT μόλις ξεκίνησε! Θέτουμε υψηλά τον πήχη των προσδοκιών. Η κοινοπραξία PRECEPT συνδυάζει τεχνογνωσία, εμπειρία, εξειδίκευση , τεχνολογίες και μεθοδολογίες οι οποίες ανταποκρίνονται πλήρως στην πρόκληση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ελαχιστοποίηση του ενεργειακού αποτυπώματος και την μείωση του κόστους διαβίωσης των κατοίκων. Οι προσπάθειες όλων των εταίρων πρόκειται να οδηγήσουν σε ένα πραγματικά καινοτόμο, καρποφόρο και επιτυχημένο αποτέλεσμα».

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts