ΚΟΣΜΟΣ

Κοροναϊός : Αρνητής που οργάνωνε παράνομες συγκεντρώσεις πέθανε από τον φονικό ιό

Τραγικό τέλος είχε ένας αρνητής του κοροναϊού στη Νορβηγία, ο οποίος πέθανε από τον φονικό ιό, μετά τη διοργάνωση δύο συγκεντρώσεων σε χώρο ιδιοκτησίας του.

Ο 60χρονος Hans Kristian Gaarder βρέθηκε θετικός στον ιό και πέθανε στις 6 Απριλίου, σε μια περιοχή περίπου 40 μίλια βόρεια του Όσλο. Λίγες ημέρες πριν από τον θάνατό του, ο υπέρμαχος των θεωριών συνωμοσίας είχε διοργανώσει δύο παράνομες συγκεντρώσεις σε έναν αχυρώνα και συγκεκριμένα στις 26 και 27 Μαρτίου.

Αρκετοί άνθρωποι που παραβρέθηκαν στις συγκεντρώσεις αυτές βρέθηκαν επίσης θετικοί στον κοροναϊό και κόλλησαν τον ιό σε άλλους με τους οποίους ήρθαν στη συνέχεια σε επαφή, όπως αναφέρει η Daily Mail, επικαλούμενη ΜΜΕ της χώρας.

Η εφημερίδα Hadeland μετέδωσε ότι τουλάχιστον 12 άνθρωποι βρέθηκαν θετικοί μετά τη συμμετοχή τους στις συγκεντρώσεις αυτές. Η αστυνομία προσπαθεί τώρα να διευκρινίσει τον ακριβή αριθμό των ατόμων που παραβρέθηκαν.

Οι τοπικές Αρχές πιστεύουν ότι ο Gaarder μπορεί να είχε νοσήσει αρκετές εβδομάδες πριν χωρίς να έχει ενημερώσει κανέναν, ανέφερε το newsinenglish.no.

Οι Αρχές επιβεβαίωσαν τον θάνατο ενός άντρα περίπου 60 ετών, τονίζοντας: «Ένας άντρας γύρω στα 60, που ζούσε στο Gran, πέθανε αφότου νόσησε με κοροναϊό. Το πρόσωπο αυτό δεν είχε κάνει τεστ για τον κοροναϊό πριν από τον θάνατό του, αλλά επιβεβαιώθηκε αργότερα ότι είχε μολυνθεί από τον ιό.

Δύο εκδηλώσεις έλαβαν χώρα, την Παρασκευή 26 και το Σάββατο 27 Μαρτίου σε χώρο ιδιοκτησίας του άντρα. Δεν γνωρίζουμε πόσοι και ποιοι συμμετείχαν, αλλά ζητούμε από τους συμμετέχοντες να κάνουν τεστ το συντομότερο δυνατό».

Ο επικεφαλής ιατρός της περιοχής ανέφερε σε δήλωσή του πως ο θάνατος ήταν «ένα θλιβερό μήνυμα που πρέπει να λάβουμε υπόψη». «Μας υπενθυμίζεται και πάλι πόσο επικίνδυνος μπορεί να είναι ο ιός και πόσο σημαντικό είναι να αντέξουμε τα αυστηρά μέτρα για λίγο ακόμα».

Οι συγκεντρώσεις έχουν απαγορευτεί στην περιοχή από τις 16 Μαρτίου σε μια προσπάθεια να περιοριστούν οι μολύνσεις. Την Τετάρτη, η Νορβηγία ανακοίνωσε 599 νέες περιπτώσεις κοροναϊού και 18 θανάτους.

Ο Gaarder ήταν γνωστός αρνητής του κοροναϊού που είχε κάνει εμφανίσεις στην τηλεόραση ενώ έγραφε και σε online περιοδικά. Συχνά ισχυριζόταν ότι ο κοροναϊός μπορεί να συγκριθεί με το κρυολόγημα και μοιραζόταν αναρτήσεις στο Facebook, τις οποίες η ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης χαρακτήριζε «ψευδή πληροφορίες».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

ΠΗΓΗ in.gr

Related Posts