ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

ΥΠΕΞ: Πτήσεις επαναπατρισμού Ελλήνων από Ισπανία και Πολωνία

Το υπουργείο Εξωτερικών ενημερώνει ότι ειδικές πτήσεις της Aegean Airlines θα πραγματοποιηθούν το Σάββατοκύριακο από Μαδρίτη και Βαρσοβία για την επιστροφή Ελλήνων στην Αθήνα.

Η Πρεσβεία της Ελλάδας στην Μαδρίτη προέβη στην παρακάτω ανακοίνωση:

«Α) Ανακοινώνεται προς τους Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στην Ισπανία, κυρίως φοιτητές Erasmus και τουρίστες, και οι οποίοι έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον τους για επιστροφή στην Ελλάδα και έχουν καταγραφεί στους καταλόγους που έχουμε καταρτίσει, ότι πρόκειται να οργανωθούν ειδικές πτήσεις της Aegean Airlines, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν ως εξής:

– 1η πτήση Α3-4701 από Μαδρίτη προς Αθήνα το Σάββατο 21/3/2020 με ώρα αναχώρησης 16:00 ώρα Ισπανίας (άφιξη στην Αθήνα 18:35 ώρα Ελλάδας)

– 2η πτήση Α3-4703 από Μαδρίτη προς Αθήνα την Κυριακή 22/3/2020 με ώρα αναχώρησης 16:00 ώρα Ισπανίας (άφιξη στην Αθήνα 18:35 ώρα Ελλάδας)

– 3η πτήση Α3-4713 από Βαρκελώνη προς Αθήνα την Κυριακή 22/3/2020 με ώρα αναχώρησης 16:50 ώρα Ισπανίας (άφιξη στην Αθήνα 18:55 ώρα Ελλάδας) .

Β) Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι, κυρίως όσοι διαμένουν μακριά από Μαδρίτη και Βαρκελώνη, να αρχίσουν να συγκεντρώνονται στις πόλεις αυτές. Αύριο, 20/3/2020, οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να περιμένουν τηλεφώνημα από την Πρεσβεία στους αριθμούς που μας έχουν δώσει. Στο τηλεφώνημα αυτό οι ενδιαφερόμενοι θα πληροφορηθούν με ποια ακριβώς πτήση θα ταξιδέψουν για Αθήνα.

Γ) 1) Παράκληση για μία (1) αποσκευή 23 κιλών και μία (1) χειραποσκευή μέχρι οχτώ (8) κιλά, ανά επιβάτη.

2) Για τη μετακίνησή τους εντός Ισπανίας προς Μαδρίτη και Βαρκελώνη, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εφοδιασθούν με την βεβαίωση από την ιστοσελίδα της Πρεσβείας.

3) Υπενθυμίζεται ότι κατά την άφιξη στην Ελλάδα, ισχύει η υποχρέωση αυτοπεριορισμού (καραντίνα) για 14 ημέρες».

Η Πρεσβεία της Ελλάδας στην Βαρσοβία προέβη στην παρακάτω ανακοίνωση:

«Η Πρεσβεία της Ελλάδος στην Βαρσοβία ανακοινώνει ότι, η Aegean Airlines έχει προγραμματίσει για το Σάββατο, 21 Μαρτίου 2020, έκτακτη ειδική πτήση για την επιστροφή ευρισκομένων στην Πολωνία Ελλήνων, οι οποίοι έχουν εκδηλώσει σχετική επιθυμία.

ΕΚΤΑΚΤΗ ΠΤΗΣΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΕΩΣ ΑΠΟ ΒΑΡΣΟΒΙΑ ΠΡΟΣ ΑΘΗΝΑ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 21/3/2020
ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΤΗΣΕΩΣ: A3 4991
ΩΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΩΣ ΑΠΟ ΒΑΡΣΟΒΙΑ: 13:25 (τοπική ώρα Πολωνίας)
ΩΡΑ ΑΦΙΞΕΩΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ: 17:00 (τοπική ώρα Ελλάδος)

Διαδικασία εκδόσεως και αγοράς εισιτηρίων
Η τιμή εισιτήριου ανέρχεται σε 150 Ευρώ, συμπεριλαμβανόμενων των φόρων αεροδρομίων, ποσό που θα καλυφθεί από τον επιβάτη εκείνο, ο οποίος δεν διαθέτει (από προγενέστερη ακυρωθείσα κανονική πτήση AEGEAN) εισιτήριο επιστροφής.
Η AEGEAN θα επικοινωνήσει με όλους τους ήδη εκδηλώσαντες επιθυμία επιστροφής και οι οποίοι έχουν γνωστοποιήσει στην Πρεσβεία ονοματεπώνυμο και στοιχεία επικοινωνίας, προκειμένου να τους ενημερώσει σχετικά με την κράτηση και την έκδοση του εισιτηρίου τους.

Το αεροδρόμιο Βαρσοβίας (Lotnisko Chopina – Okęcie) θα είναι ανοικτό (από 10:00), όπου θα υφίσταται δυνατότης εκδόσεως – αγοράς εισιτηρίων, με πιστωτική κάρτα ή σε μετρητά για τους ενδιαφερομένους της τελευταίας στιγμής ή για εκείνους, οι οποίοι δεν έχουν αφήσει τον αριθμό τηλεφώνου τους, ώστε η AEGEAN να δύναται να επικοινωνήσει μαζί τους.
Σε περίπτωση εκδηλώσεως επιθυμίας υστάτης στιγμής, οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να γνωστοποιήσουν ονοματεπώνυμο και αριθμό τηλεφώνου επιβατών στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Πρεσβείας (email: gremb.war@mfa.gr ) μέχρι Παρασκευής, 20/3 και ώρας 13.00.

Θα τηρηθεί αυστηρώς σειρά προτεραιότητος».

Για Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στο εξωτερικό:

Ενημερωθείτε σχετικά με τα μέτρα που εφαρμόζονται σε τρίτες χώρες για την αντιμετώπιση της διάδοσης του κορωνοϊού, μέσω και των σχετικών ενημερώσεων των Ελληνικών Αρχών στο εξωτερικό από τις οικείες ιστοσελίδες. Σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης επικοινωνήστε με τα τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης των Ελληνικών Αρχών, καθώς και με τη Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Εξωτερικών.

Σχετικά με ως άνω σημεία, ανατρέξτε εδώ.

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *