ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

500.000$ χρηματοδότηση για τους αθλητές από τη WA

Την απόφαση να χρηματοδοτήσει αθλητές πήρε η World Athletics μέσω του ιδρύματος της που ίδρυσε ο αείμνηστος πρώην πρόεδρο της, Πρίμο Νεμπιόλο.

της Πηνελόπης Γκιώνη
[email protected]

Μια ιδέα του Χισάμ Ελ Γκερούζ που ενθουσίασε τον Σεμπ Κόου παίρνει σάρκα και οστά με τη στήριξη του ιδρύματος της WA. O σπουδαίος Μαροκινός πρότεινε στον πρόεδρο της WA να δημιουργηθεί ένα ταμείο προκειμένου να ενισχυθούν οικονομικά αθλητές του στίβου που δεν έχουν άλλη χρηματοδότηση. Ο Κόου βρήκε την ιδέα εξαιρετική και με τη σύμφωνη γνώμη του επίτιμου προέδρου τους ιδρύματος της παγκόσμιας ομοσπονδίας (το οποίο κάθε χρόνο χρηματοδοτεί την κατασκευή προπονητηρίων σε όλον τον κόσμο) αποφασίστηκε να μοιραστεί αρχικά το ποσό των 500.000 δολαρίων και στη συνέχεια με τη βοήθεια και του Γουίλι Μπανξ που επίσης είναι στο ίδρυμα και δραστηροποιείται στο χώρο του μάρκετινγκ να αναζητηθούν επιπλέον πόροι προκειμένου να αυξηθεί το ποσό σε 1.000.000.
Την επιτροπή που θα εξετάσει τα κριτήρια θα την αποτελέσουν οι Χισάμ Ελ Γκερούζ, Κατερίνα Στεφανίδη, Σουνίλ Σαμπχαργουάλ, Άμπι Χόφμαν, Αντίλ Σουμαριγουάλα, Μπεατρίς Αγικόρου, Γουίλι Μπανξ, Χοσέ Μαρία Οντριοθόλα και ο Κιθ Τζόζεφ. Πρόεδρος της επιτροπής θα είναι ο Κόου.

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts