ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Chiquita: Δωρίζει πάνω από 1,5 εκατ. μπανάνες και προμήθειες

Οι δωρεές επικεντρώνονται στη βοήθεια των πιο ευάλωτων πληθυσμών στην πανδημία, όπως των παιδιών και των ηλικιωμένων που έχουν πληγεί από ελλείψεις τροφίμων

Η Chiquita συνεχίζει τις πρωτοβουλίες για στήριξη ευπαθών ομάδων και παροχή βοήθειας και ειδών σε ανθρώπους σε όλο τον κόσμο στις ιδιαίτερες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί λόγω της πανδημίας. Μέσα από συνεργασίες με οργανισμούς όπως το Feeding America(R) και διάφορα νοσοκομεία και σχολεία σε όλο τον κόσμο η Chiquita έχει διαθέσει πάνω από 1,5 εκ. μπανάνες και είδη πρώτης ανάγκης όπως προστατευτικές στολές σε Γουατεμάλα, Ονδούρα, Παναμά, ΗΠΑ και Ιταλία. Η εταιρεία σχεδιάζει να επεκτείνει τις προσπάθειες στήριξης και σε άλλες χώρες στην Ευρώπη.

Οι δωρεές επικεντρώνονται στη βοήθεια των πιο ευάλωτων πληθυσμών στην πανδημία, όπως των παιδιών και των ηλικιωμένων που έχουν πληγεί από ελλείψεις τροφίμων. Παράλληλα, η Chiquita έχει αφαιρέσει την Miss Chiquita από το λογότυπό της για πρώτη φορά στην ιστορία της για να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να μείνουν σπίτι και να παραμείνουν ασφαλείς.

«Στην καρδιά της Chiquita, είμαστε αγρότες και καλλιεργητές μπανάνας που κατανοούμε την ευθύνη μας να προσφέρουμε θρεπτικές μπανάνες σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν πρόβλημα σίτισης εν μέσω της αβεβαιότητας που βιώνουμε,» δήλωσε ο Carlos Lopez Flores, Πρόεδρος της Chiquita. «Είμαστε ιδιαίτερα ευγνώμονες που μπορούμε να δωρίζουμε φρέσκες μπανάνες και άλλα είδη σε πολλές κοινότητες σε όλο τον κόσμο και θα συνεχίσουμε το έργο με τους συνεργάτες μας σε παγκόσμιο επίπεδο, ώστε να διασφαλίσουμε την συνέχιση της αποστολής μας που είναι να είμαστε Καλοί Γείτονες. Ελπίζουμε ότι οι δωρεές μας θα προσφέρουν όχι μόνο τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, αλλά και πολλά χαμόγελα σε αυτούς που έχουν ανάγκη.»

Εκτός από μπανάνες, η Chiquita έχει δωρίσει και προσφέρει προστατευτικές στολές και άλλα απαραίτητα είδη. Έως τώρα η εταιρεία έχει δωρίσει περίπου ένα εκατομμύριο μπανάνες σε διάφορους οργανισμούς, νοσοκομεία και σχολεία στις ΗΠΑ. Επιπλέον, χιλιάδες μπανάνες έχουν δωρηθεί στην Ιταλία, ενώ σύντομα η πρωτοβουλία αναμένεται να επεκταθεί και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

«Η σωστή διατροφή είναι θεμελιώδης για την καλή υγεία και πολλοί άνθρωποι σε όλη τη χώρα δεν έχουν πλέον πρόσβαση σε φαγητό λόγω του κλεισίματος των σχολείων και των επιχειρήσεων, αλλά και για άλλους λόγους,» σχολίασε ο Mike Piotrowski, Director of Produce Operations στο Feeding America(R). «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που έχουμε γενναιόδωρους συνεργάτες όπως την Chiquita στο πλευρό μας, που όχι μόνο στηρίζει την καταπολέμηση της πείνας όλο τον χρόνο, αλλά επίσης αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες που έχουν προκύψει από την πανδημία του COVID-19.»

Για να στηρίξει τις κοινότητες γύρω από τις φυτείες της στην Λατινική Αμερική, η Chiquita έχει δωρίσει περισσότερους από πέντε τόνους μπανάνας σε κοινότητες στην Ονδούρα και στέλνει 50 τόνους μπανάνας στον Παναμά κάθε εβδομάδα, οι οποίοι μοιράζονται σε ανθρώπους που έχουν χάσει την εργασία και το εισόδημά τους. Η εταιρεία έχει προσφέρει επίσης και προστατευτικές στολές για πυροσβέστες στην Γουατεμάλα και ένα κοντέινερ έξι μέτρων στο νοσοκομείο Almirante του Παναμά, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για την θεραπεία ασθενών σε ειδικές συνθήκες.

Στην Ιταλία, μια από τις πρώτες χώρες που επλήγησαν από τον κορονοϊό, η Chiquita δωρίζει χιλιάδες μπανάνες, μεταξύ άλλων και στο συσσίτιο του Frati Minori στο Μιλάνο, του Banco Alimentare στη Ρώμη και στο προσωρινό νοσοκομείο που έχει φτιαχτεί στο Μπέργκαμο. Η εταιρεία αναζητά και επιπλέον τρόπους για την κάλυψη αναγκών και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες στο άμεσο μέλλον.

Για να βοηθήσει τους ανθρώπους να περάσουν πιο εύκολα και ευχάριστα τον χρόνο τους σε αυτή τη νέα και δύσκολη καθημερινότητα, η Chiquita έχει διαμορφώσει ειδικά την ιστοσελίδα της και προσφέρει πολλές δραστηριότητες για το σπίτι. Οι φίλοι της μπορούν να βρουν μια ποικιλία από διαδραστικά online παζλ, παιχνίδια και συνταγές που θα απασχολήσουν ευχάριστα όλη την οικογένεια. Ανακαλύψτε τα όλα στο https://www.chiquita.com/playwithchiquita.

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts