ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Firefox για Android: Η κάμερα παραμένει ενεργή, ακόμα και σε αλλαγή εφαρμογής ή κλείδωμα οθόνης

Τον Ιούλιο του 2019 ένας υπάλληλος της υπηρεσίας video delivery Appear TV ανέφερε ένα bug στη σχετική σελίδα της Mozilla, το οποίο συνέχιζε το video streaming στον browser Firefox ακόμα και αν οι χρήστες άλλαζαν εφαρμογή ή αν κλείδωναν το κινητό τους.

Αν και το bug αρχικά είχε προβληματίσει τους καταναλωτές, γιατί η συσκευή καταναλώνει πόρους και ίντερνετ ακόμα και αν δε το γνωρίζουν, το πρόβλημα φαίνεται να είναι αρκετά πιο ανησυχητικό. Στην παραπάνω περίπτωση, το streaming συνέχιζε χωρίς να το ξέρει ο χρήστης. Όμως, το ίδιο ακριβώς συμβαίνει αν κάποιος χρήστης χρησιμοποιήσει την κάμερα και το μικρόφωνο σε κάποια ιστοσελίδα.

Εκπρόσωπος της Mozilla, μιλώντας στην ιστοσελίδα ZDNet, ανέφερε:

Όπως γίνεται και στις εφαρμογές συνομιλιών, έχουμε ένα σύστημα ειδοποιήσεων που ενημερώνει τους χρήστες αν κάποια ιστοσελίδα μέσα στον Firefox έχει πρόσβαση στην κάμερα ή το μικρόφωνο, αλλά αναγνωρίζουμε ότι μπορούμε να κάνουμε καλύτερη δουλειά, ειδικά από τη στιγμή που αυτό κρύβεται όταν η οθόνη είναι κλειδωμένη.

Η επερχόμενη λύση που θα προσφέρουμε θα συνεχίζει μόνο τον ήχο όταν η συσκευή είναι κλειδωμένη. Έχει ήδη προγραμματιστεί το εν λόγω fix και θα κυκλοφορήσει σε επίπεδο πλατφόρμας τον Οκτώβριο και λίγο αργότερα στους χρήστες. Στο μεταξύ, ο επόμενης γενιάς μας browser για το σύστημα Android είναι ήδη διαθέσιμος για δοκιμή ως Firefox Nightly και ήδη προσφέρει μόνιμη ειδοποίηση όταν οι ιστοσελίδες έχουν πρόσβαση σε κάποιο σημείο του hardware.

Πηγή

ΠΗΓΗ TECHBLOG

Related Posts