ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

iPhone 12: O A14 θα είναι γρηγορότερος από οποιονδήποτε επεξεργαστή της αγοράς

Με τον πόλεμο των επεξεργαστών στα κινητά να συνεχίζει, η Qualcomm απέκτησε ένα σοβαρό προβάδισμα έναντι του A13 της Apple, σπάζοντας το φράγμα των 3.0GHz στον ανανεωμένο επεξεργαστή της Snapdragon 865+.

Όμως, η Apple φαίνεται να έχει έναν άσο στο μανίκι για την επερχόμενη σειρά iPhone 12, κάτι που επιβεβαιώνει η ίδια η εταιρεία κατασκευής. Σύμφωνα με την TSMC η κατασκευή του SoC στα 5 χιλιοστά επιτρέπει σε αύξηση 15% της ταχύτητας, αλλά με χρήση 30% λιγότερης ενέργειας σε σύγκριση με τα 7 χιλιοστά. Δηλαδή, o A14 θα είναι δυνατότερος και θα έχει λιγότερη κατανάλωση από οποιονδήποτε επεξεργαστή κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή.

Δείτε επίσης: Snapdragon 865+ vs Exynos 990 vs A13

Μην ξεχνάμε ότι η TSMC είναι η εταιρεία που κατασκευάζει και τον Snapdragon 865+ και τον A13 της Apple, οπότε τα παραπάνω είναι μετρήσεις της ίδιας της εταιρείας και όχι κάποιου κατασκευαστή. Από την άλλη, λίγους μήνες μετά την κυκλοφορία των νέων iPhone θα κυκλοφορήσουν οι πρώτες συσκευές με Snapdragon 875 που θα είναι κατασκευασμένος και αυτός με τη μέθοδο των 5 χιλιοστών, οπότε η διαφορά θα εξαφανιστεί.

Πηγή

ΠΗΓΗ TECHBLOG

Related Posts