ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Wall Street: Επιφυλακτικές κινήσεις με μικτά πρόσημα

Παρότι η αγορά του πετρελαίου φαίνεται να σταθεροποιείται οι δείκτες της Wall Street διαπραγματεύονται σε κλίμα έντονης μεταβλητότητας με μικρό εύρος κίνησης και εναλλαγές προσήμου

Με μικρή άνοδο ξεκίνησαν τη συνεδρίαση οι δείκτες της Wall Street με τους επενδυτές να εξακολουθούν να εστιάζουν στην πορεία του πετρελαίου που συνεχίζει να ανακάμπτει από τα ιστορικά χαμηλά επίπεδα των αρχών της εβδομάδας.

Ο Dow Jones ξεκίνησε τη συνεδρίαση με άνοδο κοντά στις 200 μονάδες αλλά γρήγορα περιόρισε τα κέρδη του και πλέον διαπραγματεύεται οριακά ανοδικά. Ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,09% ενώ ο Nasdaq παρότι ξεκίνησε με κέρδη κατά 0,4% γρήγορα βρεθηκε με απώλειες του ίδιου μεγέθους.

Οι τιμές του πετρελαίου σημειώνουν άνοδο για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, μετά τα ιστορικά χαμηλά των αρχών της εβδομάδας. Το αμερικανικό αργό τύπου WTI σημείωνει άνοδο κατά 4,2% στα 17 δολάρια ανά βαρέλι, ανεβάζοντας το τριήμερο ράλι του σε επίπεδο άνω του 40%.

Σύμφωνα με αναλυτές που επικαλείται το CNBC παρά την άνοδο που καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου το στοιχείο που ανησυχεί είναι η ζήτησή του και μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πολλά στοιχεία που να συνηγορούν στην αύξηση της ζήτησης  άμεσα.

Οι δείκτες της Wall Street (μέχρι και την χθεσινή συνεδρίαση) οδεύουν προς την καταγραφή μέτριων απωλειών σε επίπεδο εβδομάδας. Ο Dow Jones σημείωνει απώλειες κατά 2,8% σε επιπεδο εβδομάδας, ενώ ο S&P 500 κατά 2,6%.

Στη χθεσινή συνεδρίαση οι δείκτες της Wall Street διέγραψαν προς το τέλος τα κέρδη τους μετά την είδηση ότι το remdesivir, ένα πολλά υποσχόμενο φάρμακο κατά του κορωνοϊού της Gilead, δεν παρουσίασε θετικά αποτελέσματα σε κλινικές δοκιμές με αποτέλεσμα και η μετοχή της Gilead να σημειώσει βουτιά κατά 5% ενώ σήμερα υποχωρεί κατά 1%.

Στα μάκρο της ημέρας οι παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών σημείωσαν πτώση κατά 14,4% τον Μάρτιο, κυρίως λόγω της πτώσης της ζήτησης για αυτοκίνητα και φορτηγά.

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts